De Zwaan

Onlangs zet ik aan het Wolderwijd bij strand Horst. Een beetje zand en wat water, dus voor kinderen heerlijk. En je kan er heerlijk in de schaduw van wat bomen zitten. Voor verkoeling en rust is het een prettige plaats om wat uurtjes te zitten. Met een beetje geluk gaan de kinderen ook nog een tijdje spelen.

Terwijl ik daar zat kwam er een zwaan voorbij. Zo’n echte, waarbij je gelijk aan onze nationale vliegmaatschappij moet denken. Hij dobberde met het water mee. Maar plots veranderde het beest kennelijk van gedachten. Hij zette zijn vleugels op. Niet uit kwaadheid, omdat er mensen te dichtbij kwamen, maar om de wind te vangen. Zijn snelheid nam toe. Hij werd heerlijk voort geblazen door de wind en zonder energie te verliezen kwam hij verder. Een prachtig wit beest kwam voorbij.

Ik zag er een prachtig beeld in van de Geest van God. Die brengt in beweging. Daarbij merken gelovigen dat God energie geeft en dat hij kracht geeft. Je hoeft zelf niet zoveel te doen. Tegelijk wordt de Geest van God in de bijbel soms als vogel weergegeven. Een vogel kent de aarde en de hemel en maakt zo verbinding. Dat is typisch werk van de Geest. Zet je vleugels maar uit en laat je voortdrijven.

2 Comments

  1. Jenette Versloot

    Geen duif, maar een zwaan! Nog groter en krachtiger. Mag ons geloof ook zo groeien!

  2. Ik zie ze alle dagen vliegen,heb je ook naar dat geluid van het klapperen geluisterd,geweldige kracht gaat daar vanuit. Gods Geest is krachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *