Handig, zo’n deur

We gaan binnenkort (weer) verhuizen. Ons nieuwe huis wordt helemaal klaargemaakt om er in te kunnen wonen en werken. De garage is omgebouwd tot werkkamer. Alleen het achterste stukje niet. Dat is nu een bijkeuken. Alleen was er een probleem: je kon de bijkeuken niet meer in. Dat ging eerder via het voorste gedeelte van de garage. Maar daar staat nu een muurtje. Gelukkig was er een oplossing: er is een nieuwe deur geplaatst. Nu kunnen we weer in de bijkeuken komen.

Mooi om te zien hoe zo’n deur erin komt. Eerst wordt er een gat gezaagd en geboord. Daar wordt het kozijn ingezet en dan komt de deur erin. Als alles op zijn plek zit, ziet het er nog niet uit, maar dan komt de schilder. Die lakt alles keurig en het lijkt alsof de deur er altijd in heeft gezeten. Nu kunnen we weer in de bijkeuken komen. Handig zo’n deur.

Jezus vergelijkt zichzelf met een deur. We moeten door die deur om bij God te kunnen komen. Om het geluk hier op aarde te bereiken, moeten we vertrouwen in Jezus. Kerst betekent dat er een gat in onze wereld wordt gezaagd, zodat er een deur gezet kan worden. Goede Vrijdag en Pasen betekent dat de deur af wordt gemaakt. We kunnen overal komen en vooral bij God.

One Comment

  1. Ronald Oudshoorn

    Mooie blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *