Het wordt volhouden

Ik schrok toen ik deze week hoorde dat de maatregelen nog een maand verder gaan. Ergens had ik er wel rekening mee gehouden, maar ik schoof het voor mij uit. Want dat betekent dat we als gezin nog heel wat weken met elkaar door zullen brengen. Ik houd uiteraard van ze, maar al die weken zo dicht op elkaar is intensief. En dan ook nog een beetje onderwijs verzorgen. Ik heb respect voor kleuterjuffen die heel geduldig alles kunnen uitleggen. Ik heb dat geduld niet. We moeten het maar volhouden in deze barre tijden.

In de bijbel moeten mensen heel lang volhouden. Abram is een meester in het uithouden in een tijd vol vragen. Vijfentwintig jaar moest hij leven zonder zoon in een land waar hij niet vandaan kwam. Deze gigant in de geschiedenis moest het doen met de belofte dat hij een zoon zou krijgen en dat uit die zoon een heel volk zou komen. Maar hij zag er niets van. Hij zal zijn tanden wel eens op elkaar hebben moeten zetten om niet bij de pakken neer te gaan zitten.

Ik schrok deze week toen ik hoorde dat we nog een poos doorgaan. Nu moet ik me echt gaan trainen in het volhouden in een leven vol onzekerheid en vragen. Nu moet ik echt een kind van Abram worden, zoals de bijbel een gelovige omschrijft.

One Comment

  1. Daniël Meerman

    ZEGEN gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *