We kochten een nieuwe tent

We kochten onlangs een nieuwe tent. De oude werd wat klein. En het is toch prettig als je op een regenachtige dag met elkaar in de tent kan zitten. Het najaar schijnt een goed moment te zijn om een nieuwe tent te kopen. Het is minder druk in de winkel en het brengt de prijs ook nog naar beneden omdat ze van hun tenten af willen.

Ik loop graag door campingwinkels. Je ziet hoe mensen steeds luxer gaan kamperen en zelfs hele oventjes aanschaffen. Er zal toch pizza gegeten moeten worden op vakantie. En hele installaties om comfortabel te kunnen slapen. Kamperen is prima, maar wel luxe.

Een beetje spartaans kamperen vind ik leuk. Het bepaalt me dan weer bij de luxe van het dagelijkse leven. Daarnaast is het fijn om de routine van de dagelijkse dingen te doorbreken. Ik heb weleens voorgesteld om in een tent te gaan wonen, maar daar kreeg ik thuis de handen niet voor op elkaar.

Het wonen in een tent bepaalt me ook bij de kwetsbaarheid van het leven. Er kan zomaar iets gebeuren dat je leven aantast. Een tent beschermt wel wat tegen het weer, maar veel minder dan een huis. Dat voel je in een tent. Ik houd van het wonen in een tent, omdat het me bepaalt bij mijn afhankelijkheid van God.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *