Zwarte zwaan

Sinds een paar weken zit er een zwarte zwaan langs het Zeepad in Harderwijk. Een bijzonder dier. Alle andere zwanen in de buurt zijn wit. Het valt mij op dat de zwarte zwaan vaak alleen zit. De witte zitten gezellig bij elkaar, maar deze gaat alleen zijn gang.

De zwarte zwaan wordt misschien wel uit de groep gehouden. Mag hij wel bij de witte zwanen zitten, of vinden ze hem te anders? Is deze zwaan soms eenzaam omdat hij er niet als een witte uitziet en daarom minder bij de witte zwanen mag zitten? Pesten ze hem of negeren ze hem? Volgens mij weerspiegelt de zwarte zwaan hoe mensen met elkaar omgaan. Mag iedereen er bij horen of alleen de mensen die op je lijken?

Het is bijna Kerst. Dan vieren we dat Jezus naar de aarde is gekomen. Daarbij zoekt Jezus vooral die mensen die weinig verbinding met anderen hebben, die alleen zijn. Jezus zoekt de zwarte zwanen. Als je nog wat dieper naar Jezus’ leven kijkt, dan zie je dat Jezus zich helemaal identificeert met de outcasts, de mensen die er niet bij horen. Jezus wordt een zwarte zwaan, zodat geen zwarte zwaan meer alleen hoeft te zijn.

Woensdag 13 december van 18.00 tot 20.00 uur is er een Kerstfair in De Regenboog. 
Zondag 24 december is er een kinderdienst rond Kerst in De Regenboog om 9.00 uur
Zondag 24 december is er een kerstnachtdienst in De Regenboog om 20.00 uur. Van harte welkom. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *