Boswandeling

Onze kinderen houden niet van wandelen. Als we een keer in het bos belanden, gaat dat met veel gemopper gepaard: ‘Waarom gaan we wandelen? Ik heb geen zin. Ik blijf liever thuis.’ Maar van een halve dag rondhangen in huis wordt de sfeer niet gezelliger. Het is prettig als kinderen van tijd tot tijd hun energie kwijt kunnen. In het bos wandelen is een vorm van je kind uitlaten. En je kan tussendoor goed met elkaar praten.

Het scheelt enorm als we een uitgezette wandeling doen. Als we paaltjes of pijltjes of iets anders kunnen volgen, gaat het een stuk makkelijker. Het wordt dan een wedstrijd en daar doen onze kinderen het goed op. Wie ziet het eerstvolgende paaltje? Ze gaan zelfs vooruit lopen om maar te kunnen zeggen welke kant we op moeten. Dat is heel wat leuker lopen dan telkens te moeten wachten tot ze weer bij ons gesloft zijn. Samen zoeken we zo de weg.

Weet je wat ook goed helpt om er een mooie wandeling van te maken? Iets te eten meenemen. ‘Als we halverwege zijn, krijg je een snoepje’, en er wordt weer een heel stuk gelopen.

Binnenkort begint de Alphacursus weer. Deze cursus is een prachtige zoektocht of ontdekkingstocht naar wat geloven in Jezus Christus mensen kan brengen. Zo’n tien avonden en een zaterdag met elkaar onderweg zijn. Er wordt begonnen met samen eten. En net als bij een wandeling met mijn kinderen zorgt dat voor een gezellige sfeer en echte ontmoeting.

Na het eten is er een praatje. De praatjes zijn te vergelijken met de paaltjes langs de route. Niet dat in zulke toespraken wordt gezegd wat je moet geloven. Dat is een persoonlijke zoektocht. Maar het zijn wel richtingaanwijzers: Ga het daar eens zoeken als je wilt weten waarom je leeft.

Na elk praatje is er een gesprek: ‘Wat geloof jij?’, ‘Hoe zie jij Gods aanwezigheid in je leven?’ Maar er zijn geen standaardvragen, het is een gesprek wat zich ontwikkelt. En door al die onderdelen van de Alphacursus is Gods Geest aan het werk. Het kan zomaar zijn dat een deelnemer ontdekt dat hij of zij niet zonder God kan in het leven .

Misschien houd je van wandelen! Misschien nodig je weleens iemand uit om samen te wandelen. Hoe mooi is het om iemand te vragen om samen de Alphacursus te doen. Hij start binnenkort, op dinsdag 30 januari. Opgeven of meer info kan via alpha.regenboog@gmail.com

Verschijnt ook in de Hervormde Kerkbode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *