Brullende leeuwen

Ik was een keer in een dierentuin waar grote leeuwen waren. Deze leeuwen zaten achter glas, zodat je ze goed kon zien. Er was een mannetjesleeuw met prachtige manen. Terwijl ik bij het glas stond kwam hij eraan en ging tegen het glas staan. Wat is zo’n beest groot! Hij kwam een stuk boven mij uit. Vervolgens gromde hij heel hard en deed zijn bek helemaal open. Ik zag al zijn tanden zitten. Daarna keek ik toch even of het glas wel dik genoeg was en of hij er niet doorheen kon. Je zou maar met een hongerige leeuw in aanraking komen!

Daniel gelooft in God en vertrouwt hem helemaal. Daarom zijn andere mensen jaloers op hem. Ze zorgen er op een gemene manier voor dat Daniel in een leeuwenkuil wordt gegooid. In zo’n kuil wonen hongerige leeuwen en het wordt gebruikt als vorm van doodstraf. Er is weinig kans dat je levend uit een leeuwenkuil komt. Maar wat gebeurt er? Er komt een engel en die zorgt ervoor dat Daniel niet wordt opgegeten. Misschien brullen de leeuwen wel, maar ze houden hun klauwen thuis. De bekken van de bijten  Daniel niet. Wat een wonder van God. Hij beschermt Daniel tegen de leeuwen.

Wat zou jij doen als je een loslopende leeuw tegenkwam?

Daniel 6:20-24

Dit is een stukje uit mijn nieuwe dagboekje voor kinderen: God is om mij heen. Ik ben nooit alleen. Overal te bestellen, ook bij mij thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *