Dagboekje voor kinderen

Een jaar geleden zocht ik een dagboekje voor onze kinderen. Ik wilde geen variatie op een kinderbijbel, maar meer thematisch. Overal zoeken, maar dat bleek er niet te zijn. Toen heb ik die zelf maar geschreven. En over een paar weken komt hij uit.

Hieronder een stukje eruit.

 

Niet durven

Jezus kiest twaalf mannen uit die met Hem op reis gaan. Zij mogen leren van Jezus door met Hem mee te lopen. De bekendste van deze leerlingen is Petrus. Hij heeft een grote mond en denkt het altijd te weten. Hij is de leider van de leerlingen van Jezus. Soms gaat Jezus iets bijzonders doen. Dan mag Petrus mee, samen met nog twee leerlingen: de broers Johannes en Jakobus.

Petrus was dicht bij Jezus. Maar toch is hij lang niet altijd een voorbeeld van geloof. Nee, hij laat juist zien dat geloven moeilijk en ingewikkeld is. Als Jezus gevangengenomen wordt, gaat Petrus nog mee naar de plek waar ze Jezus verhoren. Hij wil zien wat er allemaal gebeurt. Maar hij is ook bang dat hij straks ook gedood zal worden. Dus op het moment dat hij betrapt wordt, zegt hij dat hij niet bij Jezus hoort. Dat doet hij niet één keer, maar wel drie keer. Zo bang is hij. Zelfs na drie jaar met Jezus meewandelen, laat hij Jezus in de steek.

Wat had jij gedaan als je Petrus was?

 

Lucas 22:60-62

2 Comments

  1. Ha Pieter,
    Leuk, een dagboek!
    Wat is je prijs?

  2. Die prijs wordt 13 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *