De oude dingen eruit

In ons nieuwe huis heb ik het voor elkaar. De voortuin ga ik gebruiken als moestuin. Niet zozeer voor de oogst, want om zeven monden te voeden heb ik niet zoveel aan dat kleine lapje grond. Maar ik vind het mooi om eten te zien groeien. En de smaak van eten dat langzaam in de zon is gerijpt is niet te vergelijken met eten dat achter glas rijp is geworden. Er komen in ieder geval twee appelboompjes te staan. De rest moet ik nog bedenken.

Voor ik iets in de tuin kan zetten, moest eerst de bestaande beplanting eruit. Dat hebben we gisteren gedaan: onze tienerzonen en ik. Het viel niet mee om de bomen met wortel en al eruit te halen. Dat was duwen, wrikken, zagen en trekken. Maar nu liggen de stammen op de oprit en kan ik iets nieuws in de tuin zetten.

De tijd voor Pasen is de tijd om rommel uit je leven op te ruimen. Alles wat scheefgegroeid is of wat niet past in het goede leven dat God bedoeld heeft. De verkeerde beslissingen die je hebt genomen, veranderen, stoppen met verkeerde gewoontes, je leven opnieuw op God richten. Het is tijd om oude dingen op te ruimen en je leven opnieuw vrucht te laten dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *