Game over

Groep 8 neemt afscheid van de basisschool. Ik schreef Nice, Dagboek voor bruggers. Speciaal om dan cadeau te doen. Hieronder een stukje.

Mag jij net zo veel gamen als je wilt? Of hebben je ouders gezegd dat je maar beperkte schermtijd hebt? Misschien zijn ze wel bang dat je nooit meer buiten speelt, omdat je het liefst achter een scherm zit. Waarom is gamen zo leuk? Ik denk dat het komt doordat je de baas bent. Jij bepaalt hoe je personage loopt of beweegt. Jij kiest waar hij zich verstopt, of juist in de aanval gaat. Daarnaast is gamen leuk omdat je het vaak samen doet. Je hebt makkelijk contact als je een spel aan het spelen bent.

Gamen lijkt daarin wel een beetje op hoe God de wereld heeft gemaakt. Toen God de hemel en de aarde bedacht en vervolgens ervoor zorgde dat die er ook kwam, deed Hij dat op dezelfde manier als jij gamet. Wat God wilde, gebeurde. De Bijbel zegt dat God iets zei, en precies zo ontstonden de dingen. Daarnaast heeft God de wereld zo gemaakt dat mensen met elkaar contact hebben. Precies dat wat jij doet als je achter je spelcomputer zit.

Als God de wereld heeft gemaakt, zegt Hij bij alles dat het zo mooi is geworden. Deze wereld is mooi door God gemaakt. Dat gaat vast weleens anders als jij gamet. Dan verlies je het spel en moet je opnieuw beginnen. Dat is minder mooi.

Genesis 1:11-19

(Nice is te bestellen bij elke boekhandel en ook via internet)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *