Het is droog

Er is de laatste tijd weinig regen gevallen. In de hele maand juni is in Vlissingen nog maar 1 mm vocht uit de wolken gekomen. Je ziet het ook aan de aarde: die is droog en korrelig.  De potten die voor mijn huis staan moet ik dagelijks water geven. Anders verdrogen de plantjes. Ik zag al heel wat akkers waar flink op gesproeid werd. Ik kan me voorstellen dat de boeren balen van de het uitblijven van de regen. Tegelijk vind ik het niet erg dat het lekker droog is. Van regen word je maar nat.

Het zal wel door de klimaatveranderingen komen dat het zo droog is. Andere keren komt het weer met bakken uit de lucht. Het is wel wennen hoor dat het weer niet meer is zoals vroeger.

In de bijbel wordt beschreven dat Gods aanwezigheid in ons leven goed te vergelijken is met water dat op uitgedroogd land valt. Dat is herkenbaar. Soms lijkt alle fut uit het leven te zijn. De dagen rijgen zich aaneen in een eindeloze traagheid en saaiheid. Nergens iets van hoop te zien. Maar dan komt de Geest van God, in de bijbel vaak vergeleken met water. En dan kan  er van alles veranderen in je leven. Er komt beweging, hoop en toekomst. Het is wel wennen als het leven niet meer als vroeger is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *