Doos vol herinneringen

Deze week haalde ik de dozen achter de knieschotten op zolder tevoorschijn. Ik wilde kijken wat er allemaal staat in verband met onze komende verhuizing. Het viel me mee. Het waren maar een paar dozen. Voor elk kind staat er een verhuisdoos vol tekeningen en andere herinneringen aan de eerste twaalf jaar van hun leven. Van mijzelf staat er ook zo’n doos vol bewaardingen die ik de afgelopen jaren heb verzameld. Een doos vol weemoed om alles wat is geweest. Prachtig vind ik dat: een doos vol goede en mooie herinneringen. Slechts zelden doe ik deze doos open, maar het feit dat hij op zolder staat is genoeg. Daar ligt een deel van mijn leven opgeslagen en ik kan de doos op elk moment openen en teruggaan in de tijd. Een vergeelde foto, een ooit ontvangen ansichtkaart met bijna niet meer te lezen letters of een kapot knutselwerkje dat ik ooit voor vaderdag kreeg.

Geloof in God betekent voor mij dat ik nog een plek heb waar herinneringen worden opgeslagen en bewaard. De eeuwige God omarmt de tijd. Wat hier in mijn leven gebeurt aan mooie en goede dingen, wordt vastgehouden door God. Mijn tijd wordt omringd door Gods eeuwigheid. Dozen vol herinneringen om ooit door te bladeren. Foto’s die nooit vergelen, leesbare ansichtkaarten en een knutselwerkje dat heel is. Prachtig, die eeuwigheid.

One Comment

  1. Beste Pieter.
    Als ik jou niet was tegen bij het boodschappen doen, had ik geen bezoekje gebracht op jouw site. Geloof in God betekent voor jou
    een plek te hebben waar dingen worden opgeslagen en bewaard.
    De kern van mijn geloof is,(dat ik geloof en ervaar dat God mijn stuur is, dat zijn Geest zuurstof geeft om het tegengas te weerstaan,) op weg te mogen gaan met zijn Woord als Kompas. Psalm 139. vers 1 t/m 6. Het gaat mijn begrip te boven,ik weet en ervaar het in het diepst van mijn ziel. Psalm 27. vers 1: De Heer is mijn licht, mijn behoud, wie zou ik vrezen? Bij de Heer is mijn leven veilig, voor wie zou ik bang zijn? Daar mogen we op vertrouwen. Wat de toekomst brengen mogen,Hij is ons in alles nabij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *