Naar Betlehem

‘Wie is er het eerst van Nazareth in Bethlehem?’ Vier kinderen staan klaar voor de start en na het startschot beginnen ze. De twee jongens schieten in kleren waarmee ze tweeduizend jaar terug in de tijd gaan en er plotseling uitzien als een Jozef. De meisjes hebben iets meer werk om een Maria te worden. Er moet immers ook nog een dikke buik gemaakt worden door een ballon onder je trui te doen. Maar dan zijn ze klaar om te rennen, te kruipen en een rondje te lopen in de race van Nazareth naar Bethlehem.

Vorige week werd een kliederkerk opgenomen in het kerkgebouw De Regenboog. Een viering om via spelletjes en knutselopdrachten dichter bij een verhaal te komen en te ontdekken hoe de Bijbel jouw leven raakt. Komende zondag, 19 december, om 11.35 wordt de viering uitgezonden op NPO 1. Geniet van de race en de andere activiteiten!

‘Jij hebt gewonnen! Jij bent het eerst in Bethlehem.’ Hoe zou Maria zich gevoeld hebben nadat ze die lange reis met haar dikke buik had gemaakt? Ze heeft vast verzucht dat het leven heel anders verloopt dat ze ooit had gedacht. Wat is de moeder van Jezus daarin een spiegel van ons bestaan waar niets zeker lijkt. Wat laat alleen die reis al zien hoe Jezus heel ons leven wil delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *