Kliederkerk

Vrijdag 3 december was ik de hele dag in ons kerkgebouw De Regenboog. Er werden opnames gemaakt van een kliederkerk. Dat is een vorm van kerkdienst waarbij ontmoeting en gesprek tussen alle generaties centraal staan. Het was een vrolijke boel. Er liepen mensen met camera’s rond die filmden wat ze zagen en er was een regisseur en iemand die verstand had van geluid. Ook waren er meer mensen met functies die ik niet helemaal snapte. Er komt heel wat kijken bij een opname.

Ik vond het vooral heel gezellig. Dat kwam vooral omdat het een team was dat eraan werkte. De een heeft verstand van geluid en de ander van licht. De regisseur wist goed hoe hij de kinderen moest motiveren. En niet te vergeten de mensen die voor het eten en drinken zorgden. In een team is het fijn werken. Je hoeft niet alles zelf te doen.

Dit is precies hoe de schepper deze wereld heeft bedacht. De mens alleen is kwetsbaar en beperkt. We hebben elkaar nodig om iets moois van deze wereld te maken. In het begin van de wereld zie je dat al bij de eerste mensen: Adam heeft Eva nodig om niet eenzaam te zien. Je kan ook bij het Kerstverhaal lezen dat mensen elkaar nodig hebben. Maria heeft Jozef nodig om voor Jezus te zorgen. Alleen was het haar niet gelukt.

Wat heeft God ons mooi gemaakt dat we alleen samen er iets van kunnen maken.

De uitzending van de kliederkerk is op 19 december om 11.35 uur op NPO1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *