Twee ballen

Deze week liep ik met onze peuters over het Marktplein in Spijkenisse. We hadden geen haast en bleven overal kijken. We stonden wel een kwartier bij drie jongens van een jaar of achttien. Ze hadden een bal in de boom geschoten. Hij lag precies klem tussen de takken. Ze hadden een andere bal bij zich. Met die bal probeerden ze de bal uit de boom te schieten. Het werd al snel duidelijk dat ze meer plezier in, dan talent voor het spel hadden. Hoeveel ze ook schoten, de bal kwam er niet uit. Tot ook de tweede bal klem kwam te zitten. Vervolgens probeerden ze met een flesje water de ballen uit de boom te gooien. Maar het flesje belandde op het dak van een gebouw. Toen dropen de jongens af en was ons vermaak voorbij.

Toen we een uur later weer over het plein liepen zagen we een van de ballen liggen. Die was door de wind uit de boom gewaaid.

De wind is in de bijbel een teken van Gods Geest. Die werkt in ons leven, geeft raad en troost. Soms zijn er problemen die onoplosbaar lijken. Een bal die met geen mogelijkheid uit de boom komt. Maar als je de Geest de tijd geeft, dan blijken er prachtige dingen te kunnen gebeuren.

De Geest van God lost niet alles op. Sommige ballen blijven in de boom.

2 Comments

  1. Mooi verwoord Pieter,

  2. Hans Hillertd

    Een bal zou je maar naar je toe worden geworpen. Ik wil hem graag vangen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *