De lege bal

Rondom ons huis en vooral in de schuur liggen heel wat voetballen. Geregeld komt er een nieuwe bij. Een verjaardag is een goed moment om weer eens een andere bal te kopen. Meestal vergeten we de oude weg te doen. Daarom liggen er heel wat half zachte ballen in de schuur. Dat is handig voor onze peuters. Die spelen veel makkelijker met een bal die niet keihard is.

Zo’n oude bal is meestal niet lek. Toch is hij langzaam leeg gelopen. Er is teveel tegenaan geschopt. Langzaam aan ontsnapt er lucht. Of hij heeft juist te lang stilgelegen. Meestal zijn de ballen na een winter met veel sneeuw een stuk zachter. Een ballenpompje is onmisbaar aan het begin van de lente om de bal weer van voldoende lucht te voorzien. Ventieltje in de bal en pompen maar.

De bijbel vertelt dat de heilige Geest te vergelijken is met wind en lucht. Wij zijn de bal. Als er teveel tegenaan geschopt wordt, dan kan je makkelijk iets van Gods aanwezigheid gaan missen in je leven. Maar dat kan gebeuren doordat je leven gewoon door hobbelt en er eigenlijk te weinig gebeurt. Dan is het goed om je opnieuw te vullen door God zelf. Dat zorgt ervoor dat je God weer ervaart in je leven. Een nieuwe lente begint.  Vouw je handen en bidden maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *