Vakantie

Een van de mooiste stukjes in de bijbel komt meerdere keren voor in het meest gedrukte boek ter wereld. Het is een beeld van de toekomst dat mij enorm aanspreekt. Er wordt gezegd dat er een tijd zal komen dat iedereen onder zijn eigen wijnstok zal zitten. Dat beeld heeft twee mooie kanten. Aan de ene kant hebben alle mensen een eigen plekje op de aarde. Dat is een beloftevol beeld in een tijd dat veel mensen op de vlucht zijn en niet weten waar ze thuis zijn. Maar er komt een toekomst dat in Gods wereld iedereen veilig woont.

Het tweede onderdeel van deze blik in de komende tijd is dat iedereen kan zitten. Dat vind ik een heerlijke gedachte als het bijna zomervakantie is. Ik ben er wel aan toe. Die laatste weken zijn onrustig. Van alles moet nog gebeuren voor de vakantie losbarst. Het ene kind moet nog een keer trakteren. Het andere kind heeft nog een slaapfeestje voor de vakantie. En ook in mijn eigen werk is er nog genoeg dat voor de zomer begint afgerond moet worden.

Deze twee kanten laten goed zien hoe God de wereld bedoeld heeft. Een plek voor iedereen om te kunnen genieten. Het mooie van God is dat Hij niet zal ruisten voor het echt zover is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *