#Blijfinmijnliefde

Veel mensen doen soms een schietgebedje. Je bent in een lastige situatie en vraagt: “God help me!” Het maakt daarbij eigenlijk helemaal niet uit of mensen wel of niet geloven. In ingewikkelde situaties kan iedereen hulp gebruiken. En het hogere is op zulke momenten dichtbij, want ik hoor vaak verhalen dat mensen daadwerkelijk ervoeren dat God hielp en op de een of andere manier antwoordde.

In deze tijd van het jaar kan het mistig zijn. Mist is waterdamp die overal is. Als het flink mistig is, kan je bijna niets zien. Waar je ook kijkt, daar hangt die grijzige nevel. Bij mist moet ik vaak aan God denken. Het gaat me dan niet om het grauwe,  maar om de aanwezigheid van mist. Die is overal . Je kan de mist buiten niet ontlopen. Juist in deze tijd is het mooi om te bedenken dat God nooit ver weg is. Waar wij ook zijn, Hij omringt ons altijd. Ben je jong en baal je ervan dat je zo weinig kan en dat je zoveel moet opofferen, God is niet ver weg. En datzelfde geldt als je alle gewone dagelijkse contacten mist. Je bent niet ver van God vandaan. Juist als het stil wordt om je heen, ben je open voor Gods aanwezigheid.

In de week van 17 tot en met 24 januari staan de kerken gezamenlijk stil bij Gods werk in de wereld. Het is de week van gebed. Dit jaar is het thema #blijfinmijnliefde. Een thema dat perfect bij dit jaar past. Want als het leven kaal en schraal wordt, dan is het goed om te weten dat Gods liefde er is. Het is maar een kleine stap om terecht te komen bij God.

Meedoen kan natuurlijk. Kijk op www.24-7harderwijk.nl. En dat kan ook nog na deze tijd. Zoek de stilte. Voor de een gaat dat bijna automatisch, omdat het stil geworden is. De ander moet er juist meer dan normaal voor kiezen, omdat er altijd mensen om je heen zijn.

Geschreven voor de Harderwijker Courant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *