Mijn saaie leven

Mijn leven bestaat op dit moment uit slapen, kinderen lesgeven en voor hen zorgen en tussendoor zelf nog wat werken. Op internet zie ik ouders die genieten van het juf of meester zijn. Ik hoor niet tot die categorie. Ik doe mijn best, maar na de zesde zoektocht met onze kleuter naar dingen in ons huis die met een bepaalde letter beginnen, kan ik geen ABC meer zien. En als ik in de gaten heb welk boek het kind nu uit moet werken, is de tijd al weer om. Ik ben kennelijk niet in de wieg gelegd voor thuisonderwijs.

Maar het meest saaie vind ik dat de dagen zo op elkaar lijken. Ik ben thuis en zet een laptop aan. Enige tijd zit ik achter het scherm en dan komt de volgende activiteit. Die bestaat er uit dat ik een laptop aanzet om te zien wat ik voor of met een kind kan doen. En wat komt daarna? Precies, een meeting, dus ik zet maar een laptop aan. Ik wil een feest! Ik wil iets anders!

Mijn ervaring zijn een bevestiging van wat ik lees in de bijbel. Het mooiste van het leven is de ontmoeting in ontspannenheid tussen mensen onderling en met God. Daarom wordt er zoveel gefeest in de bijbel. Zo wordt je als mens geen slaaf van je werk of van het ritme. Tijd voor feest. De bijbel snapt het leven pas goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *