Duikplank

Wat is het mooi weer deze week. Met onze jongste zonen ging ik naar het zwembad gistermiddag. Gelukkig had ik nog even gekeken of De Sypel wel open was. Bleek het buitenbad al gesloten te zijn! Bosbad Putten kan kennelijk makkelijker op zulk weer reageren. Die was open. Heerlijk in de zon gelegen, de wildwaterbaan (nou ja, bij wild water stel ik me iets anders voor) afgegleden en gekeken bij de duikplank. De een duikt met een sierlijke duik in het water, de ander springt er vanaf. Een ding doet iedereen hetzelfde: ze nemen een aanloop. Er is een start!

Komende zondag is het startzondag in De Regenboog. We nemen met elkaar een aanloop voor we het water van een seizoen vol activiteiten induiken. Ik heb zin in zondag en zin in alles wat onze gemeente organiseert en regelt.

Ik moest bij die duikplank ook denken dat het soms nodig is om je opnieuw te storten in de kerk, de gemeenschap van mensen die geloven. Om allerlei redenen kan er wat afstand zijn gekomen. Maar wat is het goed om er dan opnieuw in te duiken. Wat maakt geloven het leven mooier, dieper en gelukkiger. Duik mee dit seizoen. Welkom op startzondag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *