Olijfberg

Ongeveer twee weken geleden stond ik op de Olijfberg en keek ik uit over Jeruzalem. Het was een hele klim naar boven. De zon ging onder en ik keek tegen de zon in. Maar toch was het indrukwekkend. Je kijkt over graven heen, want de profeten kondigen al aan dat de Messias op de olijfberg zal verschijnen. Daarom willen mensen daar begraven worden, want dan ben je snel bij de Messias.

Die profetie zal ook de reden zijn geweest dat Jezus voor zijn gang naar de hemel op de Olijfberg staat en zijn leerlingen de laatste instructies geeft. “Ga aan het werk en vertegenwoordig mij en mijn koninkrijk in de hele wereld. Want ik ga weg, maar ik kom zeker op deze plek terug.” En zo zet Jezus ons aan het werk, om het goede te doen in Gods wereld. Diverse gelijkenissen die Jezus vertelde gaan hier al over. Koning Jezus is niet fysiek op aarde, maar het is helder wat wij moeten doen: in het spoor van Jezus ons leven vorm geven.

Ik stond op de Olijfberg en even schoot het door mij heen: “Het zal toch niet zo zijn dat Jezus nu terugkomt.” Jammer, we moeten nog aan het werk blijven en Jezus’ liefde uitdelen. Zo daalden we de Olijfberg af, net als de leerlingen van Jezus lang geleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *