Pijlen volgen

De laatste weken worden er door onze oudste kinderen geregeld speurtochten uitgezet. Dat komt omdat onze vierjarige kleuter graag zoekt naar pijlen. De zoektochten beginnen vaak bij onze achterdeur en gaan dan door de buurt en komen bij de voordeur uit. De laatste pijl wijst recht naar de voordeur. Afhankelijk van de hoeveelheid regen blijven de pijlen ook enige tijd staan.  Meestal worden er ook nog wat letters in de speurtocht verstopt, zodat er een woord ontstaat tijdens het volgen van de pijlen. Onze kleuter vindt het prachtig: hij rent van pijl naar pijl om te weten welke kant hij op moet.

Deze week stond er een groepje tieners voor ons huis. Na overleg belden  ze aan. Vragend keken ze me aan, waarbij ik net zo vragend terugkeek. Dit gesprekje ontstond er.

‘Wij zijn bezig met de speurtocht.’
‘O, wat leuk. En?’
‘Hier moeten we naar binnen, want hier staat een pijl. Want we zijn bezig met de speurtocht van school.’

Plotseling snapte ik het. Ze waren de verkeerde pijlen gaan volgen. Het was verwarrend, want de school had ook een speurtocht uitgezet met letters op de grond.

God heeft niet alleen richtingaanwijzers in de Bijbel gegeven. Hij heeft ook zijn Geest gegeven. Als we luisteren naar de fluistering van die stem, dan zullen we diep van binnen overtuigd worden welke richting we op moeten gaan. Dan weten we ook welke pijlen we moeten volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *