boek Koning Leeuw

 Bij mijn afscheid uit Spijkenisse bundelde ik verhalen van koning Leeuw. Arjan Hollestelle maakte er een prachtig boekje van. Je kunt het boekje bij mij kopen. 

 

Voorwoord

‘Yes, een verhaal over koning Leeuw’, riep een kind toen ik aankondigde deze keer weer over het dierenbos te vertellen. Als predikant binnen de wijkgemeente de Brug in Spijkenisse vertelde ik met enige regelmaat verhalen tijdens het kindermoment in de kerkdiensten. In deze verhalen spelen dassen, eekhoorns, mieren en uilen een rol. Zij wonen samen in het dierenbos en komen bij elkaar op de open plek op zondagmorgen. Daar lezen ze uit het boek van Koning leeuw en aanbidden ze Hem en de zoon van koning Leeuw.

Verhalen prikkelen de verbeelding en raken daardoor meer lagen in ons bestaan. Jezus Christus is het grote voorbeeld om verhalen met kracht te gebruiken. Ik ben blij met deze bundel verhalen. Hij is gemaakt bij mijn vertrek uit deze prachtige gemeente. Veel kinderen maakten een tekening bij een verhaal. Zo komen de verhalen nog beter tot hun recht.

Ik wens iedereen de zegen van koning Leeuw toe.

Pieter Both

augustus 2018

 

 

Comments are closed.