God begint klein

Voorwoord
Met veel plezier heb ik dit boekje geschreven. Het is buitengewoon boeiend om de aloude en vaak te bekende verhalen in de bijbel te lezen met het oog op de omgang met kinderen en jonge mensen. Het leverde voor mijzelf veel stof tot nadenken op. Ik hoop dat het voor ieder die dit boekje leest ook zo is.

De suggestie zou met dit boekje gewekt kunnen worden dat ik een geweldige vader ben. Niets is minder waar. Ik realiseer me dat ik vaak tekort schiet tegenover mijn kinderen. Het blijft nodig om me te spiegelen aan het bijbelse ideaal.
Wie iets over de bijbel zegt, laat vaak iets zien van zijn eigen leven. Dat is in dit boekje ook zo. Daarom is tussen de regels door te merken dat ik de afgelopen jaren als alleenstaande vader mijn kinderen heb opgevoed. Nu ben ik weer in de gelukkige omstandigheid dat ik samen met mijn vrouw voor onze kinderen kan zorgen.

Pieter Both

 

Over dit boek in CIP

Comments are closed.