Eerste keer vader

 

Wat een goed initiatief

 

en van groot belang, want moeder en vader worden dat zorgt voor grote veranderingen. De auteurs hebben beiden ervaring , resp. 4 en 5 kinderen.
Carianne Ros : De beste tips voor wie in verwachting is. In zeven korte hoofdstukjes geeft ze veel praktische tips voor de kraamtijd, voor een intiem wij-gevoel, om een leuke moeder te blijven, voor een gezond geestelijk leven: God is altijd bij je; Heb God lief boven alles; Ga het gesprek aan met het kind; Schrijf Bijbelteksten op en leer ze uit je hoofd; Bid elke dag en lees in Gods Woord

 

 

(94/95). Vaak worden ook ervaringen van andere moeders opgenomen.
‘Een bevalling is net zo zwaar dan een marathon lopen’ (38).
Pieter Both, predikant, vrouw overleden en hertrouwd. ‘Zijn boek is een overlevingspakket voor elke beginnende vader ‘(achterflap), met de beste tips om overeind te blijven. Die twee streepjes van de test: ‘U ziet er zo vrolijk uit. Is uw vrouw in verwachting?’(7). ‘Ik ging graag mee naar de verloskundige’(11). ‘Een nadeel is dat erbij een kind geen gebruiksaanwijzing wordt geleverd’(31). Het gaat niet vanzelf; je moet beiden heel wat leren, zeker wat de nachtrust betreft, je slaapt soms slecht: ‘Dat deed

je vroeger ook als je laat naar bed ging’(31)! Mijn vrouw is moeder: ‘Wat is het wonderlijk dat liefde niet minder wordt door ervan te delen’(35). ‘Psalm 139 is een diepgelovige uiting van verbondenheid tussen God en ieder mens ‘ ‘Dat helpt me om telkens weer te bedenken dat mijn kinderen niet van mij zijn: ‘Je neemt geen kinderen, maar je krijgt ze’ (49). Deze uitgave bevat veel minder praktische tips dan van: Moeder worden, maar ook van belang ; het gaat over vader worden!
Van harte aanbevolen, want de uitgaven bevatten ook veel overzichten over procenten en aantallen over babies leeftijden vaders en moeders.

Comments are closed.