Gebruiksaanwijzing

Ik lees zelden gebruiksaanwijzingen. Als we thuis een nieuw apparaat hebben, dan steek ik de stekker in het stopcontact en druk op wat knopjes. Meestal doet het apparaat wat de bedoeling is en ik hoef alle opties van een apparaat niet te kennen. Wat kan mij het schelen dat de afwasmachine nog een programma heeft speciaal voor porselein of extra heet of… Dat ding moet gewoon na het eten zorgen dat ik niet met de hand hoef af te wassen.

Soms kom ik er niet helemaal uit. Dan is het apparaat naar mijn mening niet zo handig ontworpen. Ik zou dan alsnog de handleiding kunnen pakken en proberen uit te zoeken welke knopjes in welke volgorde ik zou moeten indrukken. Maar dan moet ik een boekwerk doorwerken van enkele tientallen pagina’s. Daar heb ik geen zin in. Ik zoek het zelf wel uit

Meestal vraag ik een van mijn zonen om mee te prutsen. Samen vinden we de oplossing en binnen no-time weten we hoe een apparaat werkt. Laatst kwam er een broodbakmachine in ons huis. Stekker erin en een paar knopjes uitproberen. Nu moesten we wel even in de gebruiksaanwijzing kijken om te zien hoeveel bloem en water en andere ingrediënten in deze thuisbakkerij moesten. Maar verder kwamen we er met wat drukken op knopjes en zien wat er op het scherm gebeurt wel uit. Na een paar uur een apparaat dat eerst geluid en daarna heerlijke geur verspreidde op het aanrecht van de keuken gehad te hebben, was daar een heerlijk smakend brood.

Binnenkort beginnen er weer allerlei Alphacursussen in Harderwijk. Hierbij ga je zelf op zoek naar wat het christelijk geloof jou kan brengen. Vergelijk het maar met hoe ik met een handleiding omga! Een Alphacursus is geen cursus waarbij iemand precies vertelt wat je moet geloven. Het is geen handleiding. Het is meer een kwestie van proberen. Kijk eens hoe jouw leven kan veranderen door geloof.

Het mooiste van de Alphacursus is dat je het gezamenlijk doet. Het is net zoals mijn zoon en ik onze huisbakkerij aan de praat kregen: samen kom je verder en het is ook nog veel gezelliger. Daarom beginnen de meeste Alphacursussen met samen eten.

Google eens op Alphacursus Harderwijk en je vindt een cursus die binnenkort begint. In mijn eigen kerk beginnen er twee op 10 september. De eerste is ’s morgens om 10 uur. Speciaal voor mensen die (vaak door leeftijd) avonden lastig vinden. De andere begint ’s avonds om 19 uur. Bij elke Alphacursus ben je van harte welkom om samen op onderzoek te gaan. Wil je meedoen met de overdagAlpha? Mail mij dan op cpieterboth.nl

Verschijnt ook in de Harderwijker Courant

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *