De flip

De knikkerbaan van onze kinderen heeft op mij een grote aantrekkingskracht. Als ik niets te doen heb, dan ga ik een nieuwe knikkerbaan in elkaar zetten. Er zijn ook nog heel wat uitbreidingen te koop en gelukkig waren er afgelopen tijd goede redenen om mijn kinderen en mijzelf te verblijden met een nieuw onderdeel. Zeg nou zelf: een week met Corona thuis zitten, kan toch niet zonder een nieuw stukje voor de knikkerbaan?

Een van deze uitbreidingen wordt door onze kinderen ‘de flip’ genoemd. Dat komt omdat hij een rustig aanrollende knikker naar boven flipt. Een veer lepelt de knikker een paar centimeter naar boven. Hierdoor kan de knikker weer flink wat afstand afleggen omdat hij nieuwe energie krijgt. De flip verandert de snelheid van een knikker heel snel. Ik moest een paar keer kijken om te zien hoe hij het precies doet (het duurde ook even voor ik in de gaten had hoe hij moest worden neergezet, maar dat zegt vooral iets over mijn gebrek aan technisch inzicht).

De flip doet me denken aan Gods werk in ons leven. God is in staat om in korte tijd het perspectief van mijn leven te veranderen. Waar ik het leven troosteloos en eenzaam vindt, brengt Hij mijn leven op een hoger plan. En dat gebeurt in korte tijd en vaak ook op een onverwacht moment. God flipt mijn leven naar een ander niveau. Dat doet hij door te zeggen dat ik bij Hem mag horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *