God maakt zich kwetsbaar

Als de Heilige Geest wordt uitgestort, dan komen alle mensen kijken wat er aan de hand is. De leerlingen van Jezus geven uitleg. De leerling met de grote mond, Petrus staat vooraan. Op indrukwekkende manier verkondigt hij het evangelie. Hij lijkt de hele wereld aan te kunnen op die dag. Petrus wordt ingeschakeld door God om het rijk van koning Jezus te verkondigen.

Toch gaat de uitbreiding van het evangelie niet zonder slag of stoot. Petrus moet nog een speciaal visioen krijgen om echt de stap naar de wereld te zetten. En later ontstaat er een conflict tussen Petrus en Paulus. Zo makkelijk gaat het allemaal niet in het begin van de kerk. De Geest werkt in de mensen, maar Hij heeft nog wel wat te stellen met die mensen.

God zet ons in om het koninkrijk van God zichtbaar te maken. Wat een waagstuk van God ,want hiermee maakt God zich kwetsbaar. Want Hij is overgeleverd aan onze nukken en grillen. Medewerkers van God, noemt Paulus ons. Tegelijk hebben we veel van Gods Geest nodig om daadwerkelijk mee te bouwen en niet te slopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *