Hondenlosloopgebied

In de bossen rond Harderwijk is een gebied waar honden los mogen lopen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je hond moet luisteren als je hem roept, zodat fietsers, andere wandelaars of hardlopers niet het gevoel hebben dat ze belaagd worden door een woest blaffende of soms zelfs bijtende hond. Niet alle baasjes snappen deze voorwaarde, zoals ik herhaaldelijk constateer als mij weer wordt toegeroepen: ‘Hij doet niets’, en ik denk: ‘Inderdaad, hij doet niets met wat jij roept.’ Maar daar wilde ik het verder niet over hebben in deze blog.

Toen ik deze week tijdens het hardlopen weer een blaffende hond om mij heen had die niet reageerde op het roepen van het baasje, zag ik een parallel tussen deze hond en mijzelf. Ik vind het ook lastig als er wordt gezegd wat ik moet doen. Ik bepaald zelf wel wat ik moet doen en wat ik niet doe.

Als ik eerlijk ben, heb ik daar naar God toe ook weleens last van. De regels van God zijn goed. Hij heeft ons gemaakt, dus Hij weet wat goed is. Het is het beste als ik me aan die regels houd. Maar geregeld ben ik een hond die niet luistert naar het roepen van de Schepper en rondrent en blaft zonder me ergens iets van aan te trekken.

Onze wereld lijkt op het hondenlosloopgebied, vol mensen die los lopen en moeite hebben om te luisteren.

One Comment

  1. Ronald Oudshoorn

    Heel bekend stukje het niet luisteren naar de Schepper alles op eigen houtje doen wat is Hij toch geduldig met ons / wij / ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *