Nieuwe fiets

Al twintig jaar rij ik op dezelfde fiets. Ik kocht hem tweedehands en hij was toen al zo’n twintig jaar oud. Dus een fiets van veertig jaar oud, met buisremmen. Een echte luxe fiets voor die tijd. Maar de laatste maanden kreeg hij kuren. De versnelling werkte niet goed meer (ik bleef er maar aan prutsen om het goed te krijgen), ik moest op tijd remmen om echt stil te komen staan en tot overmaat van ramp kreeg ik ook nog een lekke band. Tijd om een andere fiets te kopen.

Op Marktplaats kon ik niets vinden wat me aansprak en ik dacht: doe eens gek, laat ik voor het eerst in mijn leven een nieuwe fiets kopen. Toen ik bij de fietsenmaker kwam, waren er bijna geen nieuwe fietsen meer. Levertijden van meer dan een jaar en veel kopers en kapers op de kust. Behalve die ene fiets die er stond. Die keek me aan en leek te zeggen: koop mij. In een minuut besloten om aan te schaffen en twee dagen later reed ik als een kind zo blij door Harderwijk. Een nieuwe fiets! Nog nooit ging ik zo licht over de straat. Zelden bewoog ik me zo geruisloos naar mijn doel. Mensen zien het aan mij: die man heeft een nieuwe fiets.

Ik ben helemaal blij. En terwijl ik vol blijdschap trapte op mijn nieuwe fiets (dat moe ik nog wel zelf doen), bedacht ik dat in de Bijbel staat dat God telkens weer nieuwe dingen in ons leven wil doen. Hij werkt verder in jouw en mijn leven om het mooier te maken.

2 Comments

  1. En zo is het!

  2. Kom maar gauw weer eens langs dan op je nieuwe fiets,want ben nu toch wel heel nieuwsgierig wat ik dan aan je zie wat er voorheen nog niet was 🙂
    En de laatste zinnen zijn zo mooi en waar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *