Thuisschool: beestjes zoeken

De juffen van de basisschool houden de kinderen en ons goed bezig. Dat is fijn, want dan hoeven we niet zelf te bedenken wat we moeten doen en structuur is prettig om de dagen door te komen. Vandaag kregen we van de juf de opdracht om op zoek te gaan naar wriemelbeestjes buiten. Dat was een prachtige opdracht, want wat is er leuker dan te wroeten in de aarde en te kijken onder de stenen en al die beestjes op te tillen en te bekijken. Er gaat een wereld voor mij open van leven in de tuin. Dat beweegt, graaft, draait en doet.

De bioloog Darwin zag al die verschillende kevers en beestjes en sprak de gevleugelde woorden: God moet hartstochtelijk van kevers gehouden hebben, hij heeft zoveel verschillende gemaakt. En terwijl ik met mijn kinderen zoek en speur naar de beestjes ben ik onder de indruk van deze door God gemaakte wereld die ik normaal niet zie en aan voorbij leef. Wat moet God toch een plezier gehad hebben bij het maken van al die beestjes en dingetjes.

Het bepaalt mij bij de grootheid van God, die zich uit in een buitengewone aandacht voor het kleine en onzienlijke. Het laat mij zien dat mijn wereld groter is dan wat ik op dit moment zie en denk. Gods wereld gaat verder dan mijn gedachten, gevoelens en angsten. Dat is een bemoedigende gedachte in deze tijd. Bedankt juffen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *