Tuinieren met mijn broer

Op dinsdag werk ik met mijn collega’s samen in de kerk. Dat zorgt voor goede gesprekken en ideeën bij de koffie en het is gezellig. Tegen lunchtijd lopen we samen naar de supermarkt om wat eten te halen. De medewerkster achter het brood maakte deze week een vriendelijk praatje met ons. Ze begon met te vragen of we aan het tuinieren waren. Dat kwam vast door onze luchtige kleding. We antwoordden dat we aan het werk waren in de kerk. Vervolgens vroeg ze of wij broers waren. Mijn mannelijke collega is ongeveer tien jaar jonger dan ik, dus je kan raden voor wie dat een compliment was.

Het was wel een mooie typering van werken in de kerk. Kenmerkend voor het samenleven in de gemeenschap van Jezus Christus is dat we als familie zijn. Ja, mijn collega en ik zijn broers. En het werken in de kerk lijkt op tuinieren. Iedereen weet dat je zelf niet zoveel kan doen in je tuin. Het moet komen van de voeding in de aarde, het water op de aarde en de zon die schijnt. Zo is het ook in de kerk: God doet het werk en als je werkt in de kerk, dan schoffel je eens wat, je verzorgt een beetje, maar vooral geniet je van wat er allemaal gebeurt.

Mooi werk: samen met je broer tuinieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *