Zaaien op stille zaterdag

Komende zaterdag is de beste dag om te zaaien en te planten. Dit is geen opmerking van iemand die verstand heeft van tuinieren, want ik denk dat het eigenlijk nog iets te koud is. Toch beleef ik komende zaterdag als de dag om in de tuin aan het werk te zijn. Het is namelijk stille zaterdag. Dat is de dag dat Jezus Christus gestorven is en in het graf ligt. Het is een dag vol afwachten en gemis.

Dat past precies bij zaaien. Want als je zaait, leg je wat zaad in de grond. Dat zaad kan je niet meer gebruiken om te eten. Graan wat je zaait komt niet meer als brood op je bord. Daarom is zaaien ook missen. En als je iets gezaaid hebt, dan moet je wachten tot het naar boven komt. Je ziet het zaad zelfs niet meer. Het verdwijnt in de aarde. Het is afwachten of het zaad wel zal kiemen en naar boven komen.

Dat past precies bij komende zaterdag. De Here Jezus is begraven. De rots, de aarde, is gesloten. Jezus Christus is niet meer op aarde. Zijn leerlingen zijn vol gemis. En ze wachten tot de nieuwe morgen aanbreekt. Er is geen betere dag dan de stille zaterdag om te zaaien en te werken in de tuin.

Op zaterdag is er ook een kerkdienst in De Regenboog om 22.00 uur. Vier Pasen met ons mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *