Nieuwe paadjes op de kaart

Ik ben dol op landkaarten. Als ik een rondje door het bos heb hardgelopen en ik kom langs een paadje dat ik nog niet ken, dan pak ik thuis een kaart erbij en kijk ik hoe dat paadje precies loopt. Zo ontdek ik elke keer weer een nieuw rondje om een volgende keer te lopen. Zo blijft het hardlopen leuk en afwisselend. Door de kaart weet ik precies hoe ik moet lopen en kom ik op nieuwe plekjes.

Niet alleen voor het hardlopen is een kaart handig, dat geldt eigenlijk altijd als je ergens naar toe moet. Al gebruikt bijna niemand meer een kaart als je met de auto ergens heen gaat. Google maps of een tomtom is natuurlijk veel handiger. Je hoeft alleen maar te zeggen waar je heen wilt en je wordt er naar toe geleid.

De bijbel kan je ook goed zien als een kaart, Google maps of een tomtom. De bijbel helpt ons om de goede paadjes te vinden. Wat is goed om te doen en waar kan je beter wegblijven. Maar misschien is de bijbel wel vooral een handige kaart om dingen te ontdekken die je nog niet wist. Zo leer je dingen waar je anders nog niets van wist. Door de bijbel wordt het leven mooier.

De bijbel als tomtom is het thema van de komende school en kerkdienst. Bijna alle kerken en christelijke scholen in Harderwijk hebben samen een digitale dienst gemaakt. Deze dienst wordt via de scholen verspreid en ook via de meeste kerken. Hier kan je de dienst volgen vanaf 10.45 op zondag 30 januari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *