De eerste aardbeien

Komende zondag is het Pinksterfeest. De Heilige Geest komt in de gelovigen wonen. Omdat het werk van de Geest soms wat ongrijpbaar is, gebruikt de bijbel veel beelden om het werk van de Geest duidelijk te maken. Een van de beelden is het begin van de oogst. Dat komt omdat Israël op het Pinksterfeest ook het begin van de oogst vierde. Er was weer genoeg te eten en het werd nog meer naarmate de oogst vorderde. God zorgt met zijn Geest dat er leven op aarde mogelijk is. Zo is het de Geest die leven geeft en telkens weer opnieuw geeft. Wat is het vol betekenis dat het Pinksterfeest valt in de overgang van lente naar zomer. Het begin van de oogst geeft zin in de rest.

Voor mijn huis heb ik een moestuintje. Een maand geleden viel het me al op dat de aardbeienplanten er zo goed bij stonden. Veel vruchten en ze werden groter en groter. Afgelopen week ging ik elke dag kijken of er al een rood genoeg was om te plukken. Ik had zin in die geur van een verse aardbei en vervolgens de smaak van het vruchtvlees in mijn mond.

En toen was het deze week zover. De eerste aardbeien, mijn eerstelingen. En als de hele oogst zo wordt, dan wordt het een lekkere zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *