Bijna verhuizen

Over twee maanden gaan wij verhuizen. We weten nog niet precies welk huis het wordt, maar wel dat het in Harderwijk zal zijn. Ondertussen hebben we scholen voor de kinderen uitgekozen en bezocht. Inpakken doen we nog niet. Bijna dagelijks krijgen we de vraag of we al spullen in dozen hebben. Maar dat schuiven we nog lekker voor ons uit. Wel proberen we vast wat spullen te verkopen. Dingen die we liever niet mee verhuizen en waar we misschien nog wat eurootjes mee kunnen verdienen. Zo is gisteren de crosstrainer weggegaan. Dat levert veel ruimte op. Vooral als je bedenkt dat het ding het laatste jaar niet meer is gebruikt. Waarom deden we hem eigenlijk niet eerder weg? Wat kan een mens veel rotzooi verzamelen en met zich meeslepen! Je hele verleden verhuist met je mee als je niet uitkijkt. Ik ben blij dat straks de verhuizers al die dozen gaan versjouwen.

Mensen slepen teveel dingen mee uit het verleden. Dat is allemaal ballast die lang niet altijd goed voor je is. Voor je het weet ben je vooral bezig om telkens weer die lasten uit het verleden met je mee te dragen. Het mooie van geloof in Jezus Christus vind ik dat je telkens weer die lasten en dozen uit het verleden los kan laten. Ik hoef niet mijn hele verleden telkens mee te verhuizen. Ik ben blij dat Jezus al die dozen weggooit.

2 Comments

 1. Ja Pieter, een mens bewaart wat rotzooi, maar ik ben het met jou eens dat Jezus alle onnodige en verkeerde ballast voor ons weggooit.
  Succes met de verhuizing en tot ziens

  Groetjes,
  Joop en Gerrie

 2. Wat ontzettend jammer dat jullie weg gaan.
  Bo zal je ook zeker missen Pieter.
  Maar natuurlijk alle geluk voor jou en je gezin Pieter?
  Weer een nieuwe uitdaging.

  Veel liefde gezondheid en zegen voor jullie allemaal😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *