De zelfscans van de supermarkt

Ik ben blij met de zelfscans van de Jumbo in Drielanden in Harderwijk. Het scheelt heel wat tijd als je boodschappen doet en je hoeft veel minder keren je boodschappen op te pakken. Gelijk in de tas en je bent klaar. Ik snap dat er voor caissières een andere kant aan zit. Want zij hebben minder werk, maar ik ben nou een keer geen fan van in de rij staan.

Interessant is dat ik kennelijk een vrij criminele uitstraling heb of me gedraag als winkeldief. Ik word namelijk bijna elke keer gecontroleerd. Ik heb al heel wat stempelkaarten ingeleverd, omdat alles weer oké was.

Maar onlangs was het wel mis. Ik ben een grote boef. Ik was een pot appelmoes vergeten te scannen. Het apparaat werd rood en dat werd ook de kleur van mijn gezicht. Allerlei smoesjes schoten door mijn hoofd. Zoals: hij heeft hem niet goed gescand of een variatie erop. Waarschijnlijk was ik gewoon vergeten om de pot te scannen. Maar wat voelde ik me vervelend op dat moment.

Ik was te kort geschoten en had moeite om dat toe te geven. Maar ik kon er niet omheen. Zo is dat bij God ook. Ik schiet te kort. Alleen is er wel een verschil. Gods liefde is zo groot, dat het iets makkelijker is om toe te geven dat het mij vaak niet lukt.

2 Comments

  1. Mooi! Was de mevrouw van de jumbo ook genadig of genadeloos …?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *