Op de fiets

Deze week ben ik op de fiets naar Rijnhaven in Rotterdam gefietst vanuit Spijkenisse. Een van onze kinderen zit daar op school. Vanaf nu gaat hij op de fiets en de eerste keer ben ik meegefietst. Van te voren dacht ik dat we bij elke boom zouden moeten stoppen. Als je met de auto gaat heb je voortdurend stoplichten. Maar dat viel reuze mee. Overal prachtige fietspaden waardoor we flink door konden fietsen. En waar de auto’s moesten stoppen voor rode lichten, konden wij vaak met een boogje eromheen. In een klein uurtje waren we er. En terug deed hij het in vijftig minuten. Prachtig dat beleid om het fietsen aantrekkelijk te maken. En dan ook nog heel wat fietspaden met prachtig asfalt, zodat je soepel over het wegdek zoeft. Wil je een Nederlands stad leren kennen, pak de fiets! O ja, ik was wel zo lui om terug lekker de metro te nemen.

Jezus is Gods’ fietspad. God zelf kan je natuurlijk niet zien. De onzichtbare God woont ver weg in de hemel. Die is onbereikbaar. Om toch God te kunnen kennen, is Jezus naar deze aarde gekomen. Dat was volgens het beleid van God. Zo kan je makkelijk met God omgaan. Jezus laat ons zien hoe mooi en liefdevol God is. Hij is Gods’ fietspad.

2 Comments

  1. Dat valt me toch wel tegen , terug met de metro voor een man met een zo,n prima conditie.

  2. Vroeger, nu 60 jaar geleden, fietste ik van steggerda naar Steenwjk. daar volgde ik de MULO-school. Elke dag 45 min. heen en 45 min. terug. over soms nog zandpaden over de “Woldberg”in weer en wind. daar heb ik nog steeds goede herinneringen aan. Want er kwam wel eens iemand meefietsen waar we dan een gesprek mee voerden.
    op die rit naar school passeerde ik ook een klein heidegebied waar ook vaak een schaapherder met zijn schapen liep. Hij zat dan meestal op een verhoging naast het fietspad te schilderen, want dat kon hij ook. Ik ging dan wel eens bij hem zitten om de kunst af te kijken. Deze herder was niet altijd vriendelijk , hij kon er niet goed tegen dat er iemand meekeek. eens heb ik tegen hem gezegd dat ik wel een andere herder kende die aardig was en die mij kon helpen als ik het moeilijk had. Een onzichtbare herder. Daar had hij ook wel eens van gehoord, maar dat was allemaal Fantasie. ik heb daarom nooit meer een goed beeld gehad van wat een herder is. na jaren ben ik die onzichtbare herder tegen gekomen , en terugkijkend heeft Hij mij ook toen al geholpen om in de regen tegen een (Wolt)-berg op te fietsen. Ook was de natuur in het echt veel mooier dan wat die herder schilderde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *