Hemelvaart en klimop

In de tuin van ons huis stond een grote blokhut. Die is ondertussen gesloopt en afgevoerd. Hij stond bijna tegen een gaasafscheiding met de buren aan. Door die gaasafscheiding groeit klimop. Aan de kant van de buren prachtig groen, maar aan onze kant was hij helemaal grauw. Door de blokhut had hij geen licht en geen ruimte om te groeien. Toen de blokhut weg was keken we tegen grijze takken aan.

Maar nu zijn we al weer een paar weken verder. Door het licht komen er nieuwe groene blaadjes aan. Het duurt nog even, maar dan is het bij ons net zo groen als bij de buren. Dan is het donker weer bedekt door het levende groen. Die paar blaadjes van nu zijn een belofte van wat gaat komen. Binnenkort is het een groene muur.

Met Hemelvaart vieren christenen dat Jezus naar de hemel is gegaan. Hij heeft alle macht. Tegelijkertijd kijken we vaak tegen het grauwe van het leven aan. Soms lijkt het wel of de goede macht van Jezus weggedrukt wordt en helemaal niet aanwezig is. Maar misschien kijk je wel niet goed en zie je niet dat er al kleine signalen zijn dat God zeker aan het werk is. Die paar blaadjes van nu zijn een belofte van wat gaat komen. Binnenkort breekt het goede leven aan. Dat is Hemelvaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *