Verbonden

Een half jaar geleden verhuisden wij uit Spijkenisse naar Harderwijk. Bij mijn afscheid kreeg ik een prachtig beeldje. Het heet ‘Verbonden door de Geest.’ Het staat naast mijn computer. Ik kijk er af en toe naar en denk dan aan de mensen in Spijkenisse. Van sommige weet ik dat het heel goed met ze gaat. Je hoort eens wat, je ziet iets op facebook. Van anderen heb ik gezien dat ze een moeilijke tijd doormaken. Ik mis ze soms: al die mensen met wie ik jaren heb gebeden en meegeleefd.

Dan zie ik het beeldje en zie hoe iedereen met elkaar verbonden is. Sommigen hebben iets meer verbinding, anderen wat minder, maar ze zijn allemaal onderdeel van het ene organisme. Dat is het werk van de Geest. Hij zorgt ervoor dat mensen daadwerkelijk met elkaar verbonden zijn in liefde en respect.

De mensen in het beeldje hebben allemaal iets zwierigs. Het lijkt wel alsof ze het leven luchtig opnemen. Dat lijkt me bij uitstek een onderdeel van het werk van de Geest van God in ons. Wie leeft met de Geest van God in zijn hart kan dansen. Ook als de moed je soms in de schoenen zakt. En met elkaar reiken we tot in de hemel.

One Comment

  1. Mooie blog, Pieter! En als je goed kijkt zie je ook dat we allemaal met elkaar verbonden zijn… Zo dragen we elkaar door het leven heen, door Gods Geest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *