Ik word oud

Afgelopen maanden zijn we verhuisd. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik een paar maanden niet heb gesport. Deze week heb ik mijn loopschoenen weer aangetrokken. Dat viel me erg tegen. Ik word oud. Eerder had ik ook geregeld een paar maanden zonder sport. Ik vind het best ingewikkeld om gedisciplineerd aan sport te doen. Maar ik kwam elke keer zonder kleerscheuren door zo’n periode, mijn conditie was nauwelijks verminderd. Deze keer was het anders. Ik was nog niet vertrokken van huis of ik kon eigenlijk al niet meer. Terwijl ik een half jaar geleden nog een halve marathon liep. Irritant was ook dat een van onze zonen ook ging hardlopen en met gemak anderhalf keer zo hard liep zonder getraind te hebben. Ik word oud en ik moet meer discipline krijgen. Dan zit een halve marathon er misschien nog een keer in.

De bijbel is heerlijk realistisch over de mens. De mens is als het gras of als een bloem is een uitdrukking die geregeld opduikt. Daarmee wordt bedoeld dat de mens heel wat lijkt, zoals een bloem in het veld er mooi bijstaat. Maar als de bloem geplukt wordt, of het gras wordt gemaaid, dan blijft er niet zoveel van over. Zo is het ook met de mens en ik voel het aan mijn lichaam.

2 Comments

 1. Welkom in de club Pieter!

 2. Wat is oud Pieter? Als je gaat zeggen ik word oud bij spierpijn trek je wandelschoenen aan kijk om je heen en geniet van wat je ziet. Niet de moed in je schoenen laten zakken.

  Psalm 1
  Twee manieren van leven.
  Heer help mij om het goede te doen. Heer help mij het verkeerde te weren. Heer leer mij uw naam niet te misbruiken. Dank u Heer dat u mij uw WEG wees. Op U vertrouw ik dag en nacht.
  Uw Geest geeft mij zuurstof. Om al het tegengas te keren. Ik mag er zijn tot uw Glorie. Als een boom met zijn, wortels stevig in de grond. Gevoed aan de bron van leven.
  Van nu aan tot in EEWIGHEID.
  MBvD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *